Vaša košarica je prazna.Zlati Ghee v darilnem paketu Zoom

2x Ghee v darilni škatlici

Podarite nekaj zdravega. Razveselite nekoga, ki ne prenaša laktoze in kazeina in mu podarite idealni alternativi za olja in maščobe, ki vsebuje dobre maščobne kisline.

V darilnem paketku sta Zlati Ghee - kuhano kravje maslo in MeGhee  - kuhano kozje maslo.

Neto količina: 2 x 80g/120ml
18,95 €

Podrobnosti:

Zlati Ghee (gi) je narejen tako, da se maslo z dolgo kuho na ognju oplemeniti ter postane najbolj vsestransko in nepokvarljivo olje. Zapisi o njem segajo tisoče let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke so poznale tudi naše prababice.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, zato je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri  pripravi sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

MeGhee je še zlasti priporočljiv otrokom in starejšim. Kozje mleko je po sestavi izredno podobno materinemu mleku.

Maščobne kapljice v kozjem mleku so zelo majhne, bolj razpršene in zato lahko prebavljive. V primerjavi z ostalimi maščobami vsebuje še več dobrih maščobnih kislin, je brez laktoze, kazeina ter nečistoč.

Prikaži vse Zlati Ghee artikle

Spoznaj pridelovalca Zlati Ghee

Dušan se je prvič srečal z gijem pri prijatelju Goranu  iz Novega mesta. Ko ga je poskusil, pravi, da je začutil nekaj posebnega, radovednost ga je  gnala za računalnik v prebiranje angleških in slovenskih forumov , receptov, ajurvede ...  Zgodila se je zamisel; ko je bil božični čas, sta z Goranom skuhala malo večjo količino gija, ga natočila v kozarce  in podarila ljudem, ki so na skupinsko vadbo prihajali k Dušanu.  Navdušenje je bilo zanimivo, zaradi nekaj zagretih je bilo zadevo treba ustvarjanje znova ponoviti. Prišla je gospa, ki je povedala, da je vonj, okus in barva masla taka, kot ga je delala njena mama pred 50 leti.  »Rekla je, fantje, če boste še kuhali, bom za sosedo in zame kupila cel liter in kolikor boste rekli, toliko bom plačala. Od tega je minilo dobrih pet let ,« se spominja začetkov Dušan.  In tako se je krog privržencev čedalje bolj širil. preberi vse

Sorodni izdelki


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.