Ime mi je Barbara in sem ustanoviteljica podjetja Barbio's. Izhajam iz kmečkega okolja in zdrava, doma pridelana hrana mi je bila vedno na voljo. Že od malih nog sem se rada vrtela po kuhinji. Vedno bolj se zavedam problemov s pesticidi in z onesnaženostjo okolja. Še posebej od rojstva mojih dveh otrok se zavedam, da naša hrana že od rojstva določa, kakšne bolezni in alergije nas bodo pestile in kako odporni bomo. preberi vse
Naši začetki…
Spomnila sem se moje stare mame in njenega velikega vrta, kjer sem ji kot majhna punčka velikokrat pomagala. Skupaj sva predelali in shranili živila za ozimnico: marmelade, zamrznjeno sadje in vloženo zelenjavo, s soljo konzervirana živila… In nastala je ideja za moj prvi izdelek – Biogetto. Recepturo sem pripravila sama in jo vrsto let izdelovala za lastno uporabo. Nato smo ponudbo razširili in zdaj pripravljamo izdelke tudi za vas, da boste lahko uživali v okusni in zdravi hrani. …
Ustvarjalnosti nikoli ne zmanjka
Ideje o novih izdelkih se kar vrstijo: izdelujemo še zeliščne likerje, aromatične soli z različnimi okusi, aromatična olja in še se bo kaj našlo. Želimo vam olajšati pripravo hrane in omogočiti, da izboljšate okus svojim jedem.
Kvaliteta je na prvem mestu
Vsi izdelki so narejeni iz kakovostnih sestavin iz Slovenije in imajo ekološki certifikat. So zdravi in varni. Dajemo jih na mikrobiološka testiranja, da se prepričamo o njihovi kakovosti, še preden vam jih ponudimo.
Od kod prihajajo sestavine za izdelke?
Osnovne sestavine prihajajo z ekoloških kmetij, ki so predstavljene v nadaljevanju:
Ekološka kmetija Šlibar
V Sloveniji pastinaka ni lahko dobiti. Na ekološki kmetiji Šlibar v Tržiču pa ga imajo! Največ se ukvarjajo s sadjarstvom, poljedelstvom in s pridelavo zelenjave. Imajo tudi nekaj goveda, prašičev in kokoši.
Ekološka kmetija Podkubovšek
Kmetija Podkubovšek leži nad Frankolovim v Zgornjih Slemenah. Poleg sadja in zelenjave je na kmetiji tudi nekaj živali, vse pa pridelujejo ekološko.
Zeliščna bio kmetija Grilc
Na pobočju Krvavca raste veliko različnih zelišč. Med njimi so tudi žajbelj, pehtran in meta, ki jih namakamo v žganju in tako dobimo odlične zeliščne likerje. Prijajo ob vsakem času, še posebej pa pogrejejo v mrzlih zimskih dneh. Tu dobimo tudi zelišča za naše zeliščne soli.
Piranske soline
V Piranskih solinah so nam za naše izdelke priporočili tradicionalno pridelano morsko sol, ki je nejodirana in nerafinirana in ter da jedem odličen okus.
skrij opis