Vaša košarica je prazna.

Kaj sporočamo, če podarimo vino?

Če podarimo steklenico vina v darilni vrečki, lahko zlahka deluje, da smo darilo izbral brez pravega premisleka ali pa da smo celo na hitro nekaj vzeli iz domače vinske shrambe. S tem pustimo slab vtis o nas, obenem pa nebesedno sporočamo obdarovancu, da ni tako zelo pomemben, da bi se za njegovo darilo bolj potrudili…

''Steklenica vina je najbolj pogosto darilo za moške.''

Steklenica vina ima dolgo tradicijo obdarovanja in še vedno ni šla iz mode. Najverjetneje je še vedno najbolj pogosto podarjan izdelek, zlasti za moške. Vendar pa pri takšni izbiri hodimo po tankem ledu neizvirnosti in banalnosti. Kakovostne steklenice se vina se bo razveselil vsak ljubitelj ali poznavalec žlahtne kapljice, vendar le, če je premišljeno izbrana in v primerni darilni embalaži.

rodica

''Darilna embalaža je pomembna, posvetimo ji dovolj pozornosti.''

Pomembno je, da darilna embalaža odraža vsebino. Bolj kot je vino kakovostno, elegantnejša bi morala biti embalaža. Vrhunsko vino popolnoma razvrednotimo v skromni darilni vrečki, po drugi strani pa lahko povprečni steklenici vina dodamo vsaj malo vrednosti, če smo izvirni pri embalaži.

dve steklenici vina v darilni embalaži

''Bodimo izvirni pri darilni embalaži.''

Morda nismo veliki poznavalci vin, lahko pa se malce potrudimo pri zavijanju darila in s tem sporočimo, da smo v darilo vložili nekaj truda in da je obdarovanec za nas pomemben. Navsezadnje je obdarovanje obred, ki povezuje ljudi in ohranja odnose. Steklenico vina lahko zavijemo na različne načine: lahko jo podarimo v škatli iz lesa, kartona, lepenke…, jo zavijemo v darilni papir in zavijemo s pentljo, lahko pa jo vložimo v elegantni žakeljček. Bodimo ustvarjalni in z darilom pokažimo svoj nivo in odnos do sebe in obdarovanca.

rjava_dvojna-bel_trak-1-kopija

Dodaj odgovor

Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.