Vaša košarica je prazna.

MeGhee - kozje kuhano maslo

MeGhee ali kozje kuhano maslo je čudovita maščoba, ki krepi imunski sistem, upočasnjuje staranje telesa in ohranja njegovo vitalnost.

Kozji zlati ghee so cenili že v starem Egiptu, saj so ga poleg ostalih dragocenosti polagali k faraonom v grobnice. Njegove lepotilne učinke so poznale tudi dame v različnih kulturah skozi zgodovino.

 

Zaradi svojih izjemnih lastnosti je MeGhee še zlasti priporočljiv otrokom in starejšim. Zanimivo dejstvo je, da je v primerjavi z ostalimi vrstami mleka kozje mleko med najbolj podobnimi materinemu, zato so ga nekoč dajali dojenčkom, kadar matere niso imele dovolj svojega.

V čem je njegova skrivnost?

Koze se pri obiranju dreves in grmovnic hranijo z več vrstami rastlin ter tako zaužijejo kar 15 % več različnih vrst rastlin v primerjavi z drugimi pašnimi živalmi. Zaradi velike količine vlaknin, ki jih zaužijejo, so maščobne kapljice v kozjem mleku zelo majhne, bolj razpršene in zato lahko prebavljive. V primerjavi z ostalimi maščobami vsebuje še več dobrih maščobnih kislin, je brez laktoze, kazeina ter nečistoč.

Po našem edinstvenem receptu traja kuha kozjega masla 48 ur ali več, v tem času surovo maslo izloči beljakovine, ogljikove hidrate in vodo ter tako postane skorajda nepokvarljivo olje z edinstveno aromo in okusom.

meghee 5

Uporaba v kulinariki

Kozje kuhano maslo ima izjemno širok spekter uporabe in je idealna alternativa za mnoge maščobe. Kozji Zlati Ghee je odličen za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi, saj ima visoko točko dimljenja, obenem pa razneži okus z dodajanjem že pripravljenemu obroku. Prefinjenost in kremasti pridih pa dobijo tudi sladice, pripravljene s kozjim kuhanim maslom.

Koristno priporočilo

Dan začnite z zvrhano čajno žličko kozjega masla umešanega v zeliščni čaj in tako v popolnosti izkoristite vse njegove danosti.

meghee 3

MeGhee in nega telesa

Izjemno uporaben je za neposredno nanašanje na kožo ali kot sestavni del negovalne kreme.

Dodaj odgovor

Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.