Vaša košarica je prazna.

Zakaj darilna vrečka ni najboljša izbira

Darilna vrečka je zelo praktična izbira darilne embalaže, vendar z njo nikoli ne bomo naredili takšnega vtisa kot z lepo zavitim darilom. Poleg tega z darilno vrečko obdarovanca prikrajšamo za doživetje ob odpiranju darila.

 

 

''Prvi vtis je zelo pomemben. Tudi ko gre za darilo.''

Knjige se ne sodi po platnicah, darila pa naj se ne bi po darilni embalaži. Vendar pa je že tako, da je človeška evolucijska psihologija naravnana k temu, da se izjemno hitro odločimo o tem, koliko nam je neka stvar (ali oseba) všeč. Stroka pravi, da že po nekaj sekundah.

zavijanje darila

''Darilna embalaža je ključna pri celostnem vtisu darila. Zato jo pazljivo izberimo.''

Prvi vtis je ključen; tako pri osebah kot stvareh. Ko gre za darilo, prvi vtis predstavlja darilna embalaža. Je bistveni element celostnega vtisa o darilu. Še tako lepo in dragoceno darilo bo zgubilo veliko svoje vrednosti, če bo predano v embalaži, ki ne odraža pomembnosti vsebine. Po drugi strani pa lahko lepemu, skromnemu darilu recimo temu ''zvišamo '' vrednost s kreativnim in lepim ovitkom.

''Veselo pričakovanje od odpiranju darila bo še večje, če darilo izročimo v lepi embalaži.''

Osnovno poslanstvo darila je, da z njim nekoga razveselimo. Obdarovanje se začne z izročanjem. Zato že sama darilna embalaža ustvari pričakovanja o tem, kaj se skriva v škatli. In veselo pričakovanje je s tem usklajeno.

odpriranje darila

''Darilna embalaža ima lahko različne značaje. Prilagodimo jih osebi, kateri podarjamo darilo.''

Dobro je, da je ovoj usklajen z vsebino in priložnostjo, pa tudi z osebo, kateri podarjamo. Če smo na primer izbrali dragoceno darilo za posebno priložnost, naj embalaža seveda odraža pomembnost vsebine, vendar pa je značaj takšne embalaže odvisen od obdarovanca. Lahko je klasična in elegantna ali pa nenavadna in kreativna, pa kljub temu na enakem nivoju kot vsebina.

darilo

''Bodimo ustvarjalni pri zavijanju darila. Pokažimo, da smo vanj vložili delček sebe.''

Zavijanje darila predstavlja neskončno področje ustvarjalnost. Več pozornosti, kot mu posvetimo, boljši učinek bo imelo darilo in boljši vtis bomo z njim dosegli.

 

 

Dodaj odgovor

Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.