Vaša košarica je prazna.

Zdravje in Zlati Ghee

 

 

»Maslo Ghee obuja naravno vitalnost telesa«.

 

 

 

Čudovite lastnosti kuhanega masla – Zlatega Gheeja:

 • Zlati Ghee vsebuje vitamine A in vitamin D, ki je kot sonce, ter E in K vitamina.
 • Zlati Ghee ne vsebuje kazeina, ki je težko prebavljiv in nas na nek način naredi odvisne. Npr. siri, ki so bogati s kazeinom, so zelo mamljivi in nepogrešljivi za mnoge ljudi.
 • V davnih časih je bil ghee znan kot edino pravo mazilno sredstvo.
 • Zlati Ghee z lahkoto prodre skozi celične membrane, zato povečuje učinkovitost v njem raztopljenih začimb in zelišč ter pomaga pri absorpciji ne le vitaminov in mineralov, temveč tudi fitonutrientov (nevitaminske, nemineralne komponente živil, ki imajo pomembne lastnosti za optimalno počutje).
 • Podmazuje sklepe in ob tem krepi prožnost telesa. Mnogi se z gheejem premažejo od konic las pa vse do pet na nogah. Koža je največji telesni organ, ki maslo ghee s pridom izkoristi in ga skoraj v popolnosti vpije.
 • Zlati Ghee iz telesa potegne toksine, zato je nepogrešljiv pri prečiščevalnih postopkih.
 • Najbolje pa telo izkoristi ghee na tešče, priporoča se 1 do 2 čajni žlički. To je klasika tibetanske kulture dolgoživosti.
 • Naravni ghee je antioksidant in vsebuje lipoprotein visoke gostote ali HDL (high density lipoprotein), ki ga imenujemo tudi "dobri" holesterol. HDL je tudi gradnik naših hormonov (kortizol, serotonin, histamin, melatonin, itn.), ki jih izločajo v kri žleze z notranjim izločanjem in od katerih je odvisno celostno počutje tako na fizični kot energetski ravni.
 • Nasprotno pa je z LDL (low density lipoprotein), imenovanem tudi "slabi" holesterol, ki ga v naravnem Zlatem Ghee-ju ni, ga pa najdemo v polnomastnih mlečnih izdelkih, rumenjakih, mesu, klasičnem maslu, loju, margarinah, raznih namazih z olji in maščobami, ipd. Ti  pospešujejo proces ateroskleroze, ki je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek srčne in možganske kapi, ipd.
 • Zlati Ghee ne vsebuje laktoze (mlečnega sladkorja), zato je primeren tudi za ljudi, ki ne prenesejo mlečnih izdelkov.
Dodaj odgovor

Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.