
»Maslo Ghee obuja naravno vitalnost telesa«.
Čudovite lastnosti kuhanega masla – Zlatega Gheeja:
- Zlati Ghee vsebuje vitamine A in vitamin D, ki je kot sonce, ter E in K vitamina.
- Zlati Ghee ne vsebuje kazeina, ki je težko prebavljiv in nas na nek način naredi odvisne. Npr. siri, ki so bogati s kazeinom, so zelo mamljivi in nepogrešljivi za mnoge ljudi.
- V davnih časih je bil ghee znan kot edino pravo mazilno sredstvo.
- Zlati Ghee z lahkoto prodre skozi celične membrane, zato povečuje učinkovitost v njem raztopljenih začimb in zelišč ter pomaga pri absorpciji ne le vitaminov in mineralov, temveč tudi fitonutrientov (nevitaminske, nemineralne komponente živil, ki imajo pomembne lastnosti za optimalno počutje).
- Podmazuje sklepe in ob tem krepi prožnost telesa. Mnogi se z gheejem premažejo od konic las pa vse do pet na nogah. Koža je največji telesni organ, ki maslo ghee s pridom izkoristi in ga skoraj v popolnosti vpije.
- Zlati Ghee iz telesa potegne toksine, zato je nepogrešljiv pri prečiščevalnih postopkih.
- Najbolje pa telo izkoristi ghee na tešče, priporoča se 1 do 2 čajni žlički. To je klasika tibetanske kulture dolgoživosti.
- Naravni ghee je antioksidant in vsebuje lipoprotein visoke gostote ali HDL (high density lipoprotein), ki ga imenujemo tudi "dobri" holesterol. HDL je tudi gradnik naših hormonov (kortizol, serotonin, histamin, melatonin, itn.), ki jih izločajo v kri žleze z notranjim izločanjem in od katerih je odvisno celostno počutje tako na fizični kot energetski ravni.
- Nasprotno pa je z LDL (low density lipoprotein), imenovanem tudi "slabi" holesterol, ki ga v naravnem Zlatem Ghee-ju ni, ga pa najdemo v polnomastnih mlečnih izdelkih, rumenjakih, mesu, klasičnem maslu, loju, margarinah, raznih namazih z olji in maščobami, ipd. Ti pospešujejo proces ateroskleroze, ki je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek srčne in možganske kapi, ipd.
- Zlati Ghee ne vsebuje laktoze (mlečnega sladkorja), zato je primeren tudi za ljudi, ki ne prenesejo mlečnih izdelkov.