Vaša košarica je prazna.Bučno olje Passero Zoom

Bučno olje Passero

Kakovostno bučno olje domače pridelave s svojo prijetno aromo zaokroži marsikatero domačo jed. Tam, kjer se združita tradicija in sodobna kuhinja bučno olje preseneča z zanimivimi in svežimi kombinaciji.

* Obvezna polja

8,95 €
8,95 €

Podrobnosti:

Poleg tega, da je kvalitetno bučno olje izvrstnega okusa, ima tudi kopico zdravilnih učinkov. Polno je antioksidantov in se pomaga boriti proti prostim radikalom, ki uničujejo zdrave celice in pospešujejo staranje. Študija je odkrila, da bučno olje znižuje slab holesterol in previsok krvni tlak. Uravnava prebavo in ohranjajo zdrave kosti. Vsebuje Omega-3 maščobne kisline, ki lajšajo vnetja ter preprečujejo nastanek rakavih tvorb.

Bučno olje vsebuje triglicerie in fitosterole poleg tega pa še beljakovine, minerale, nenasičene maščobne kisline in mnoge vitamine. Značilno zeleno rdečo do temno rjavo barvo mu dajejo klorofilu podobne snovi. Bolezni, na katere ima bučno olje zdravilni učinek, so povišan krvni tlak, ateroskleroza, bolezni srca, motnje pri uriniranju pri povečani prostati, sladkorna bolezen, očesna obolenja, revmatizem, osteoporoza in različne kožne bolezni. Koristilo naj bi tudi pri preprečevanju različnih vrst raka, nas ščitilo pred prostimi radikali in preprečevalo predčasno staranje.

Zaradi svojega rahlo lešnikastega okusa je bučno olje odličen preliv za solate; vendar pa bučnega olja ne uporabljajte za kuhanje, saj toplota uniči vse njegove prednosti. Za več okusa ga jedem primešajte na koncu. Bučno olje je odlično celo na vaniljevem sladoledu.

Prikaži vse Passero artikle

Spoznaj pridelovalca Passero

Družina Lipič Passero z dušo in srcem živi s Prekmurjem, kjer je doma gostoljubje, iskrena domačnost in toplina. Pravzaprav na posestvu živimo in si stojimo ob strani kar tri družine. Tu pobiramo darove prekmurske zemlje, jih predelujemo v okusne jedi in smo neposreden del vsake zgodbe posameznega izdelka. Pod našim vinogradom se začenja prekmurska ravnica. Malo naprej čez polja stoji domačija Passero in vas Tešanovci. Z roba krajinskega parka Goričko, kjer se nahajamo, lahko s pogledom objamemo celo Prekmurje. S ponosom in veseljem vam ponujamo dobrote prekmurske zemlje: sokove, bučno olje, namaze in marmelade, žganjice in pogosto nagrajena vina. Vedno pa se najde še kaj novega, saj se trudimo, da tradicijo povezujemo z utripom časa. Vsi naši izdelki so domače pridelave in narejeni po preizkušenih družinskih receptih, ki so naš ponos in navdih za kulinarično ustvarjanje. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.