Vaša košarica je prazna.Čokoladni bonboni z bučnimi semeni Zoom

Čokoladni bonboni z bučnimi semeni

Čokolada in bučna semena: odlična kombinacija! Tradicija nas navdihuje in verjamemo, da se z njo sladkosti Prekmurja ne končajo, temveč šele začnejo.

Neto količina: 100g
9,10 €

Podrobnosti:

Bučna semena so odličen vir proteinov ter mineralov in imajo kar nekaj dobrih učinkov na zdravje. V kombinaciji s čokolado, so slastna in lahko bi celo rekli zdrava sladica.

V bučnih semenih se namreč skrivajo velike vrednosti kalcija, cinka, magnezija, železa in fosforja, prispevajo pa tudi k dobri prebavi, krepijo lase in nohte, živčni sistem, ter povečujejo možganske sposobnosti. Poleg naštetega vsebujejo tudi veliko vitamina A, B in vitamina E, so pa tudi dober naravni antioksidant. Surova bučna semena krepijo mehur in uravnavajo njegovo delovanje. Varujejo pred ledvičnimi kamni in ščitijo tudi pred črevesnimi paraziti. Ker vsebujejo fitosterole, bučna semena znižujejo nivo škodljivega holesterola v krvi in varujejo pred rakom. Pripomorejo pa tudi k boljšemu počutju, saj vsebujejo snov L-triptofan, ki pomaga odpravljati depresijo.

Vemo, da temna čokolada vsebuje snovi, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. Kakavovo zrno vsebuje več kot 200 spojin, ki naj bi bile koristne za telo. Obilno so prisotni polifenoli, ki so močni antioksidanti. Temna čokolada naj bi povečala nivo dobrega holesterola HDL ter zmanjšala slabi holesterol LDL. Rezultati raziskave so pokazali, da ob njenem uživanju sestavini kofein in teobromin pozitivno vplivata na dobro počutje, odzivnost in koncentracijo.

Prikaži vse Passero artikle

Spoznaj pridelovalca Passero

Družina Lipič Passero z dušo in srcem živi s Prekmurjem, kjer je doma gostoljubje, iskrena domačnost in toplina. Pravzaprav na posestvu živimo in si stojimo ob strani kar tri družine. Tu pobiramo darove prekmurske zemlje, jih predelujemo v okusne jedi in smo neposreden del vsake zgodbe posameznega izdelka. Pod našim vinogradom se začenja prekmurska ravnica. Malo naprej čez polja stoji domačija Passero in vas Tešanovci. Z roba krajinskega parka Goričko, kjer se nahajamo, lahko s pogledom objamemo celo Prekmurje. S ponosom in veseljem vam ponujamo dobrote prekmurske zemlje: sokove, bučno olje, namaze in marmelade, žganjice in pogosto nagrajena vina. Vedno pa se najde še kaj novega, saj se trudimo, da tradicijo povezujemo z utripom časa. Vsi naši izdelki so domače pridelave in narejeni po preizkušenih družinskih receptih, ki so naš ponos in navdih za kulinarično ustvarjanje. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.