Vaša košarica je prazna.



Čokoladno vino Kunej Zoom

Rdeče čokoladno vino

Čokoladno vino s temno čokolado je združitev temno rdečega vina iz unikatnega sortnega izbora in vrhunske temne čokolade. Gre za harmonično fuzijo, ki nas popelje v svet čutnih užitkov, hkrati pa ohranja zdravilne učinke tako čokolade kot vina.

Neto količina: 0,75l
13,95 €

Podrobnosti:

Čokoladno vino je nastalo v kraju, kjer so rajhenburški trapisti nekoč izdelovali prvo čokolado na slovenskih tleh, hkrati pa v vinorodnem okolišu Bizeljsko-Sremič, kjer družina KUNEJ že peto generacijo na prisojnih legah prideluje vrhunska vina.

Čokoladno vino se lahko uživa samostojno kot aperitiv ali ob izbranem prigrizku ali slaščici, temni čokoladi, pralinejih, gozdnih sadežih, oreških, jagodičastem sadju, in ne nazadnje ob izbrani hrani... Čokoladno vino je lahko tudi odlična osnova za pripravo koktajlov.

Serviramo ga ohlajenega na 6 – 8 °C v poletnih mesecih in na 10-12 °C v zimskih mesecih.

Poreklo: Bizeljsko-Sremič
Sortni izbor: dornfelder, acolon, cabernet cubin, cabernet dorsa
Čokolada: 76% temna čokolada (izvor Ekvador)
Ostanek sladkorja: 60 g/l (sladko)
Alkohol: 11 %vol

Prikaži vse Kunej artikle

Spoznaj pridelovalca Kunej

Na domačiji smo tri generacije. Moj ded, Anton Kunej še vedno aktivno spremlja dogajanje na kmetiji. Trta je bila vse življenje njegova velika ljubezen. Trto je še bolj intenzivno preučeval moj oče, Lojze. Kot pionir je v Bizeljsko-sremiški okoliš vpeljal veliko novih sort in na ta način obogatil sortni izbor. V Brestanici je zgradil vinsko klet s kapaciteto večje proizvodnje. Moje ime je Aleš in sem predstavnik tretje generacije. Po vrnitvi iz študija vinarstva v Franciji sem prevzel kmetijo. Skupaj z ženo Emanuelo, Portugalko, se lotevava novih izzivov. Prvi izziv je vinogradništvo, drugi pa čokolada. preberi vse

Sorodni izdelki


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.