Vaša košarica je prazna.



Cuvee levin Kunej Zoom

Cuvée Levin

Znamka: Levin (zvrst rdečih sort), barrique
Poreklo: kakovostno vino ZGP, Bizeljsko-Sremič
Sortni izbor: modra frankinja, zweigelt, modri pinot, dornfelder
Letnik: 2005 (iz arhiva)
Ostanek sladkorja: 1,6 g/l (suho)
Alkohol: 11,0 %vol
Zoreno 12 mesecev v hrastovih barrique sodih

Neto količina: 0,75l
9,15 €

Podrobnosti:

Vinska specialiteta Hiše Kunej je kot levja kri, polna moči. Gre za povsem unikatno vino, saj združuje več rdečih vinskih sort, med katerimi najdemo modro frankinjo, zweigelt, modri pinot in dornfelder in še nekatere.

Ima temno rdečo vijoličasto barvo, ki bi lahko spominjala na kakšno mediteransko vino, vendar je struktura vina povsem drugačna. Zaradi zorenja v lesenih hrastovih sodčkih ne skriva not vanilije in zrelega jagodičastega sadja, v ustih pa deluje lahko in povezano.

Lahko ga uživamo samostojno ali ob spremljavi različnih jedi na osnovi rdečega mesa, divjačine, suhomesnatih izdelkov, izbranih sirov in ostalih posavskih dobrot.

Vino se servira ohlajeno pri 15 - 17 °C.

Prikaži vse Kunej artikle

Spoznaj pridelovalca Kunej

Na domačiji smo tri generacije. Moj ded, Anton Kunej še vedno aktivno spremlja dogajanje na kmetiji. Trta je bila vse življenje njegova velika ljubezen. Trto je še bolj intenzivno preučeval moj oče, Lojze. Kot pionir je v Bizeljsko-sremiški okoliš vpeljal veliko novih sort in na ta način obogatil sortni izbor. V Brestanici je zgradil vinsko klet s kapaciteto večje proizvodnje. Moje ime je Aleš in sem predstavnik tretje generacije. Po vrnitvi iz študija vinarstva v Franciji sem prevzel kmetijo. Skupaj z ženo Emanuelo, Portugalko, se lotevava novih izzivov. Prvi izziv je vinogradništvo, drugi pa čokolada. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.