Vaša košarica je prazna.



Cuveé Truške rdeče Zoom

Cuveé Truške rdeče

Poreklo: Slovenska Istra

Letnik: 2013

Sortni izbor: 45% Refošk, 35% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon

Sladkorna stopnja cuveé: suho

Trgatev: ročno obiranje grozdja

Neto količina: 0,75l
19,50 €

Podrobnosti:

Edinstvenemu vinu pripada edinstveno ime, zato je družina Rodica to vino poimenovala po svoji domači vasi. Truške rdeče je cuveé ali  zvrst veliki cuveé, drugačen kot ga sprva pričakujemo. Najprej zato ker je vino ki v njem prevladuje Istrski Refošk katerega je 45%, nato sledi 35% Merlot in  Cabernet Savignoun z 20% deležem. Refošk, tako bogato vino osveži, merlot ga dvigne s sadnostjo, Cabernet Sauvignon pa vse skupaj zaokroži in tako naredi vino polno v ustih, zelo nežno in zaokroženo z bogatim pookusom.

Priporočamo: Lahko ga uživamo z raznoraznimi jedmi, mesnimi krožniki, jedmi z močnimi omakami, jedmi z intenzivnim okusom ali uživamo samo ob njem in obarvani paleti bogatih okusov.

Temperatura serviranja: 16-18 °C

 

 

 


Prikaži vse Rodica artikle

Spoznaj pridelovalca Rodica

Družinska ekološka vinogradniška kmetija Rodica se nahaja v osrčju slovenske Istre, v vasi Truške pri Marezigah nad Koprom. Klet leži na vrhu hriba s pogledom na morje Tržaškega zaliva in neokrnjeno naravo reke Dragonje. Vinogradi se razprostirajo na južnih pobočjih istrskih gričev na nadmorski višini od 250 do 350 m. Na 15 hektarjih obdelujemo 60 tisoč trt, zasajenih predvsem z avtohtonimi sortami Refoška, Malvazije in Rumenega Muškata ter drugih, Merlota, Cabernet Sauvignona, Syraha in Sivega Pinota. Družina Rodica ima za ekološko pridelavo grozdja in vina ustrezne certifikate Ministrstva za kmetijstvo in okolje. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.