Vaša košarica je prazna.

Escobar

Escobar

Sva Omar in Katja - Ustanovitelja ESCOBAR pražarnice vrhunskih kav. Najina skupna pot se je začela na drugi strani oceana. Ni bila ljubezen na prvi pogled, ampak sedaj, ko lahko z nekoliko distance pogledava nazaj, lahko rečeva, da je bilo veliko več kot to. Imava srečo, da se nama nekatere stvari enostavno zgodijo. Spontano, vendar z razlogom. Tudi pri kavi je bilo tako.

Mreža  Vrstice 

12 artiklov

Mreža  Vrstice 

12 artiklov


Zgodovina…
Glavni razlog so bile najverjetneje Omarjeve izostrene brbončice, ki se niso spoprijateljile s komercialnimi kavami s slovenskih trgovskih polic. Omar namreč prihaja iz Hondurasa, kjer namesto jablan in hrušk, na vrtu rastejo kavovci. Skupaj z babico sta velikokrat skupaj obirala kavo za domačo uporabo, jo pražila in iz sveže pražene kave pripravila izvrstno skodelico kave, v kateri so se poigravali okusi brusnic, karamele in mandeljnov. 

Naši začetki…

Ko se je Omar priselil v Slovenijo, je začel iskati zeleno kavo. Našel je dobavitelja, s katerim še danes zelo dobro sodelujemo, saj so naju prepričali. Delajo neposredno s kmeti, kar pomeni, da do naju pridejo kave neposredno iz manjših farm. Marsikatero izmed njih sva tudi že obiskala. Pri navezovanju stikov in nabavi surovin prideta prav latino kri in značaj, pa tudi znanje, ki se je nakopičilo z leti. Ta del je povsem Omarjeva domena. Kdo pa bi se lahko bolje spoznal na to področje pridelave, nabave in okušanja kave?

in nadaljnja pot
Praženje je na začetku, ko še nisva imela profesionalne opreme, potekalo ročno na štedilniku na drva. Dan za dnem in mesec za mesecem je Omar s svojimi kavami prepričal vedno več znancev, prijateljev, sosedov… Dovolj, da je padla odločitev, da je svoj hobi spremenil v službo. Sledila je nabava profesionalne opreme in tako se je začela pot, po kateri hodiva. Skupaj. Upam, da se nama pridružite.


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.