Vaša košarica je prazna.

Zlati Ghee

Zlati Ghee

Dušan se je prvič srečal z gijem pri prijatelju Goranu  iz Novega mesta. Ko ga je poskusil, pravi, da je začutil nekaj posebnega, radovednost ga je  gnala za računalnik v prebiranje angleških in slovenskih forumov , receptov, ajurvede ...  Zgodila se je zamisel; ko je bil božični čas, sta z Goranom skuhala malo večjo količino gija, ga natočila v kozarce  in podarila ljudem, ki so na skupinsko vadbo prihajali k Dušanu.  Navdušenje je bilo zanimivo, zaradi nekaj zagretih je bilo zadevo treba ustvarjanje znova ponoviti. Prišla je gospa, ki je povedala, da je vonj, okus in barva masla taka, kot ga je delala njena mama pred 50 leti.  »Rekla je, fantje, če boste še kuhali, bom za sosedo in zame kupila cel liter in kolikor boste rekli, toliko bom plačala. Od tega je minilo dobrih pet let ,« se spominja začetkov Dušan.  In tako se je krog privržencev čedalje bolj širil.

Mreža  Vrstice 

6 artiklov

Mreža  Vrstice 

6 artiklov

»Z Goranom sva dobra po srcu in dobro se z dobrim vrača,« verjame Dušan. Nobene reklame ni bilo potrebne, le razdajala sva se z podarjanjem kozarčkov, vloženimi urami ter energijo in vse je šlo od ust do ust. Da sta lahko prodajala gi uradno na tržnicah in na trgovinskah policah, sta potrebovala mlečni obrat. Več kot dve leti sta imela v najemu  mali mlečni obrat. Marca letos je ta dobil svoje domovanje kar na Dušanovi – Badovinčevi kmetiji, na Jugorju pod Gorjancih v Beli Krajini. Dušan,  ki je odraščal na domačiji v  tesnem stiku z naravo, z živalmi in trdim delom,  pozna vsa kmečka  opravila v vinogradu, sadovnjaku , v gozdu,  hlevu in izpostavi, da zadovoljujejo skoraj enake kriterije  kot večje slovenske mlekarne , razlika je samo v kvadraturi. Njihova glavna vizija je, da bi  posel še naprej rasel in postal tako velik, da bi lahko  naredili, ter vzdrževali azil za odslužene krave. »Kupili bi kravo, ki je bila namenjena za zakol in plačali ta denar, ki ga kmet dobi od klavnice za staro meso.  Če ima krava svobodo in hrano, ter jo rešimo,  lahko spet daje mleko  in bi tam lahko umrla naravne smrti.  Glavno načelo, ki mu sledimo, je nenasilje. Tega bi moral  spoštovati vsak človek.«

Avtor Andreja Paljavec za članek v Naši Ženi.


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.