Vaša košarica je prazna.Hladno stiskano sončično olje Zoom

Hladno stiskano sončnično olje Kocbek

Zdravo in izjemno okusno hladno stiskano sončnično olje se uporablja za pripravo vseh vrst solat, marinad in ostalih vrst hladnih jedi, pri dušenju in pečenju pa se doda olje v zadnji fazi kot začimba.

* Obvezna polja

4,90 €
4,90 €

Podrobnosti:

Olje je zelo bogato z vitamini E, B, B1, B2, D in minerali - fosforjem, lecitinom, magnezijem. Hladno stiskano olje vsebuje veliko polinenasičenih maščobnih kislin in znižuje plazemski holesterol ter vpliva na veliko ostalih procesov v našem telesu. Kitajska medicina ga priporoča pri glavobolu, vrtoglavici, bolečinah v trebuhu in astmi. Vsako jutro je priporočljivo pogoltniti eno žličko olja, saj na tak način dobimo v organizem ogromno vitaminov.

Še boljše zdravilne učinke pa dosežemo z oljno terapijo, pri kateri gre za ustno prebavo - v ustih 20 minut žvrkljamo olje, in v tem času se skozi ustno sluznico iz krvi izsesavajo strupi. Tega olja ne smemo pogoltniti, saj je postalo strupeno.

Prikaži vse Kocbek artikle

Spoznaj pridelovalca Kocbek

 Začelo se je davnega leta 1929, ko sta se moj ded Alojz Kocbek in babica Antonija odločila za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta prenašala na svojega sina, mojega očeta Antona, le ta pa na mene. Jaz tako predstavljam že tretjo generacijo v družini Kocbek. Želim nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta, ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost. Gorazd Kocbek preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.