Vaša košarica je prazna.

Mesarstvo Kern

Mesarstvo Kern smo manjše družinsko podjetje s 50 letno tradicijo. Naši začetki segajo v leto 1949, ko se je Jože Kern, naš dedek, izučil za mesarja v mestni klavnici Kranj. Leta 1971 je odprl popoldansko obrt na stalnem prebivališču v Tenetišah pri Kranju.

Leta 1991 pa je sin, prav tako Jože Kern, pridobil vsa soglasja in obrtno dovoljenje za opravljanje dejavnosti ter obrt prevzel. Leta 2018 pa je podjetje prevzel sin Tomo Kern, kjer bosta z bratom ter z očetovo in materino pomočjo nadaljevala družinsko tradicijo.

Prostore in opremo smo stalno kvalitetno opremljali, povečevali in dozidali nove prostore za izboljšanje veterinarsko-sanitarnih pogojev. Pridobili smo številko obrata SI219ES, s katero izpolnjujemo pogoje za proizvodnjo živil - mesnih izdelkov. Ostajamo zvesti receptom našega dedka s klasičnimi prekajevalnicami, naravnimi začimbami s čim manj dodatki. Trudimo se, da so naši izdelki kvalitetni, ter odličnega okusa. Delamo veliko izdelkov iz divjačinskega mesa,ki mora biti iz uplenjene divjadi, ne gojene! Tako bo kvaliteta na visokem nivoju. Ko pride sezona za žar od maja do konec septembra, imamo odlično žar ponudbo, specialiteta divjačinske pleskavice. V zimski sezoni od oktobra do marca slovimo po vrhunskih krvavicah. Za recept gredo vse pohvale našemu dedku. Trudimo se, da so izdelki po naših receptih prvovrstni in da so naše stranke zadovoljne.


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.