Vaša košarica je prazna.

Kikrca

Kdo smo?

Naša kmetija leži v vasici Nozno, pod Korado (najvišjim vrhom v Goriških brdih). Na kmetiji je sadovnjak, oljčni nasad in zeliščni vrt. Najprej smo našo dejavnost opravljali kot hobi, kasneje pa smo se podali na poslovno pot…

Pri delu na kmetiji sodelujemo cela družina, jaz, Nuša Matuc, pa sem tudi uradno nosilka dejavnosti na kmetiji. Študirala sem živilsko tehnologijo, trenutno pa sem "novopečena" mamica, ki je videla priložnost v tem, da nadaljuje, kar sta začela starša - pridelavo in predelavo sadja in zelišč.

Mreža  Vrstice 

12 artiklov

Mreža  Vrstice 

12 artiklov

Družinska kulinarika

Smo družina, ki uživa v kulinariki, radi ustvarjamo nove jedi, nove okuse... ''Mama spet čara'' smo rekli otroci, ko se je na mizi znašla  juha iz marjetic ali krompir z rožami regrata in počasi, postopoma smo začeli vsi »čarati«, vsak s svojo palčko....Kuhamo domače marmelade in džeme čarobnih okusov, sušimo sadje in nabiramo zelišča. Za vse si vzamemo čas, skrbno čuvamo drevesa v sadovnjaku, nabiramo zrele sadeže, pazljivo sušimo sadje in zelišča.

Ljubezen in skrb v naših izdelkih

Na kakovost naših izdelkov kažejo tudi številna zlata priznanja in znaki kakovosti, ki jih prejemamo že deset let  na Dobrotah Slovenskih kmetij na Ptuju. Naši izdelki so 100% ročno izdelani iz sadja in zelišč.

Lani smo začeli tudi z biodinamično metodo kmetovanja. Vsak izdelek je poseben in drugačen, vsi so ročno pakirani in primerni za darilo za ljudi, ki vam kaj pomenijo.

Dobro…zelo dobro…Kikrca

V starem narečju Goriških brd kikrca pomeni skodelico, Puhna Kikrca pa pomeni skodelico polno nečesa – najboljšega kar nam daje narava, mi pa to ročno predelano ponujamo vam.


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.