Vaša košarica je prazna.

Kocbek

Kocbek

 Začelo se je davnega leta 1929, ko sta se moj ded Alojz Kocbek in babica Antonija odločila za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta prenašala na svojega sina, mojega očeta Antona, le ta pa na mene. Jaz tako predstavljam že tretjo generacijo v družini Kocbek. Želim nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta, ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost.

Gorazd Kocbek

Mreža  Vrstice 

11 artiklov

Mreža  Vrstice 

11 artiklov

Zgodovina

Bilo je leta 1929. Alojz Kocbek je kupil posestvo in se začel ukvarjati z mlinarstvom in kasneje še z oljarstvom. Svoje znanje in izkušnje je prenašal iz roda v rod, vsaka generacija pa je dodala nekaj svojega. Tako vam danes lahko nudimo najbolj čista in naravna olja iz izbranih semen, ki so dozorela na poljih še neokrnjene narave v severovzhodnem delu Slovenije.

Kako pridelujemo olja?

Olja proizvajamo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistočo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov..).

Naša posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje. Od leta 1994 se namreč kot edini ukvarjamo s hladnim stiskanjem, kjer pa se semena ne obdelujejo (meljejo, pražijo in stiskajo), temveč se s posebno stiskalnico iz semen direktno iztisne olje. Pri tem postopku je max. temperatura obdelave 40° C in tako dobimo popolnoma naravno olje, ki je po vonju barvi in okusu skoraj identično semenu. Ta olja so zelo blaga in v sebi ohranijo tudi vse vitamine in minerale, ki pa so zelo pomembni za naš organizem.

Zavezani smo najvišji kakovosti

Z najstarejšo tradicijo, znanjem in izkušnjami, nudimo vsem kupcem najkvalitetnejša in edinstvena nerafinirana olja.

 


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.