Vaša košarica je prazna.



Laški rizling Zoom

Laški rizling

Desertno vino, jagodni izbor (Decanter 2013), večkrat nagrajeno.                 

Poreklo: vrhunsko vino ZGP, Bizeljsko-Sremič
Sortni izbor: laški rizling
Letnik: 2009
Ostanek sladkorja: 130 g/l (sladko)
Alkohol: 13,5 %vol

Neto količina: 0,5l
21,70 €

Podrobnosti:

Grozdje za jagodni izbor laškega rizlinga je bilo trgano na dan Sv. Miklavža v letu 2009, ki se je izkazalo kot odlično leto za pridelavo vin visoke kakovosti. O tem priča tudi Velika zlata medalja, ki jo je to vino prejelo na mednarodnem sejmu AGRA v Gornji Radgoni in bronasta medalja na uglednem mednarodnem ocenjevanju vin DECANTER.

Vino je zelo polno in intenzivno tako v vonju kot okusu, in deluje lepo uravnoteženo ob diskretnih notah žlahtne plesni.

Jagodni izbor se lahko ponudi ob slaščici ali samostojno. Serviramo ga ohlajenega na 10 do 12°C.

Prikaži vse Kunej artikle

Spoznaj pridelovalca Kunej

Na domačiji smo tri generacije. Moj ded, Anton Kunej še vedno aktivno spremlja dogajanje na kmetiji. Trta je bila vse življenje njegova velika ljubezen. Trto je še bolj intenzivno preučeval moj oče, Lojze. Kot pionir je v Bizeljsko-sremiški okoliš vpeljal veliko novih sort in na ta način obogatil sortni izbor. V Brestanici je zgradil vinsko klet s kapaciteto večje proizvodnje. Moje ime je Aleš in sem predstavnik tretje generacije. Po vrnitvi iz študija vinarstva v Franciji sem prevzel kmetijo. Skupaj z ženo Emanuelo, Portugalko, se lotevava novih izzivov. Prvi izziv je vinogradništvo, drugi pa čokolada. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.