Vaša košarica je prazna.MeGhee Zoom

MeGhee

MeGhee se izdeluje po edinstvenem receptu. Kuha kozjega masla traja 48 ur ali več, pri tem surovo maslo izloči beljakovine, ogljikove hidrate in vodo ter tako postane skorajda nepokvarljivo olje z edinstveno aromo in okusom.

 

* Obvezna polja

16,43 €
16,43 €

Podrobnosti:

Kozje kuhano maslo ali MeGhee krepi imunski sistem, upočasnjuje staranje in ohranja vitalnost.

Zaradi svojih izjemnih lastnosti je MeGhee še zlasti priporočljiv otrokom in starejšim. Kozje mleko je po sestavi izredno podobno materinemu mleku.

Maščobne kapljice v kozjem mleku so zelo majhne, bolj razpršene in zato lahko prebavljive. V primerjavi z ostalimi maščobami vsebuje še več dobrih maščobnih kislin, je brez laktoze, kazeina ter nečistoč.

Kozje kuhano maslo ima izjemno širok spekter uporabe in je idealna alternativa za mnoge maščobe. Kozji Zlati Ghee je odličen za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi, saj ima visoko točko dimljenja, obenem pa razneži okus z dodajanjem že pripravljenemu obroku. Prefinjenost in kremasti pridih pa dobijo tudi sladice pripravljene s kozjim kuhanim maslom.

SESTAVINE:

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:

- Energijska vrednost: 3768 kJ/897 kcal

- Maščobe: 99,6 g
  od tega nasičene maščobe: 71,8 g

- Ogljikovi hidrati: < 0,1 g
  od tega sladkorji: < 0,1 g
  od teh laktoza: < 0,1 g

- Beljakovine: 0,2 g

- Prehranske vlaknine: < 0,1 g

- Sol: < 0,01 g

- Maslena kislina 0,80 %

- Lavrinska kislina 4,82 %

- Palmitinska kislina 34,14 %

- Stearinska kislina 8,83 %

Prikaži vse Palmieri artikle

Spoznaj pridelovalca Palmieri

Dušan se je prvič srečal z gijem pri prijatelju Goranu  iz Novega mesta. Ko ga je poskusil, pravi, da je začutil nekaj posebnega, radovednost ga je  gnala za računalnik v prebiranje angleških in slovenskih forumov , receptov, ajurvede ...  Zgodila se je zamisel; ko je bil božični čas, sta z Goranom skuhala malo večjo količino gija, ga natočila v kozarce  in podarila ljudem, ki so na skupinsko vadbo prihajali k Dušanu.  Navdušenje je bilo zanimivo, zaradi nekaj zagretih je bilo zadevo treba ustvarjanje znova ponoviti. Prišla je gospa, ki je povedala, da je vonj, okus in barva masla taka, kot ga je delala njena mama pred 50 leti.  »Rekla je, fantje, če boste še kuhali, bom za sosedo in zame kupila cel liter in kolikor boste rekli, toliko bom plačala. Od tega je minilo dobrih pet let ,« se spominja začetkov Dušan.  In tako se je krog privržencev čedalje bolj širil. preberi vse

Sorodni izdelki


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.