Vaša košarica je prazna.

Passero

Passero

Družina Lipič Passero z dušo in srcem živi s Prekmurjem, kjer je doma gostoljubje, iskrena domačnost in toplina. Pravzaprav na posestvu živimo in si stojimo ob strani kar tri družine. Tu pobiramo darove prekmurske zemlje, jih predelujemo v okusne jedi in smo neposreden del vsake zgodbe posameznega izdelka. Pod našim vinogradom se začenja prekmurska ravnica. Malo naprej čez polja stoji domačija Passero in vas Tešanovci. Z roba krajinskega parka Goričko, kjer se nahajamo, lahko s pogledom objamemo celo Prekmurje. S ponosom in veseljem vam ponujamo dobrote prekmurske zemlje: sokove, bučno olje, namaze in marmelade, žganjice in pogosto nagrajena vina. Vedno pa se najde še kaj novega, saj se trudimo, da tradicijo povezujemo z utripom časa. Vsi naši izdelki so domače pridelave in narejeni po preizkušenih družinskih receptih, ki so naš ponos in navdih za kulinarično ustvarjanje.

Mreža  Vrstice 

28 artiklov

Mreža  Vrstice 

28 artiklov

Zgodba iz Prekmurja

Vsaka zgodba je stara kot človeštvo- tradicija je navdih in izhodišče za vse novo. Verjamemo, da lahko le s svojo zgodbo obogatimo svet in z veseljem delimo kulinarične radosti Prekmurja.

Vinotoč Passero

Sonce najprej obsije Slovenijo na južnem pobočju krajinskega parka Goričko, kjer se nahajajo naši vinogradi. Tu smo na ugodnih tleh pred petdesetimi leti zasadili trte laškega in renskega rizlinga, traminca, chardonnaya in sauvignona, pa sivega in modrega pinota. Skupaj z grozdjem smo sčasoma dozoreli v dobre vinarje. S terase našega vinotoča je mogoče vdihniti celotno Prekmurje.

Podeželska čokoladnica

Čokoladnica bogati našo domačijo z novo zgodbo, ki se začne nekako takole: nekoč, nedavno tega, je mladi gospodar Tomaž za svojo ljubljeno Jasmino ustvaril slastne čokoladne poljube. Z veliko domišljije in predanosti so tako začele nastajati nove čokoladne zamisli.

S svojo igrivostjo in ustvarjalnostjo smo stare, preizkušene recepte naše hiše preoblekli v nova oblačila. Pri tem je naše vodilo: 'misli globalno, deluj lokalno' oziroma kot radi rečemo 'misli čokoladno, okusi lokalno' . Najboljši dokaz za to je v čokolado oblečena gibanica, pa tudi naša vina oblita s čokolado in seveda buče, ki jeseni okrasijo prekmurske ravnice in jih nato zaokroži čokoladni preliv.


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.