Vaša košarica je prazna.



Penina Terra Rosanera Rebula Zoom

Penina Terra Rosanera Rebula

Poreklo: Kras Letnik: 2017 Sorta: Refošk (Teran) Sladkorna stopnja: zelo suha brut, redukcijski sladkor 6.8 g/l Trgatev: ročno obiranje grozdja
Neto količina: 0,75l
17,29 €

Podrobnosti:

Penina Terra Rosanera je pridelana po klasični metodi iz grozdja refošk na Krasu teran. Ta odleži 30 mesecev na kvasovkah. Penina je temne rubinaste barve. Penina je sveža, sadna in igriva. Spominja nas na vonj po gozdnih sadežih. Redukcijski sladkor 6.8 g/l. Zelo suha brut. Ta penina je prejela zlato priznanje v Londonu v kategoriji Winter warmer (zimska penina, ki ogreje).
Prikaži vse Rebula vinarstvo artikle

Spoznaj pridelovalca Rebula vinarstvo

Vinska klet Rebula je srednja družinska klet na zahodnem delu Slovenije. Začetki segajo v leto 1900 z vinogradništvom pa se je aktivneje začela ukvarjati leta 1982. Glavno načelo kleti je, da zaupamo v svoja vina, torej verjamemo v svoje grozdje in svojo zemljo. Vina kleti Rebula pa so pridelana iz grozdja, ki ga gojimo v lastnih vinogradih na območju Krasa, kjer domuje značilna rdeča zemlja Terra rosa, bogata z minerali, ki prispeva k proizvodnji edinstvenih vin in penin. Na naši kmetiji si prizadevamo, da je vse grozdje ročno obrano. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.