Vaša košarica je prazna.



Penina Rosa Rebula Zoom

Penina Rosa Rebula

Poreklo: Kras Letnik: 2014 Sorta: Refošk (Teran) 80%, 20% merlot in cabarnet Sladkorna stopnja: slajša, redukcijski sladkor 15g/l Trgatev: ročno obiranje grozdja
Neto količina: 0,75l
17,29 €

Podrobnosti:

Penina Rosa je pridelana po klasični metodi iz 80% refoška ( terana) ter 20% merlota in cabarneta. Ta odleži 60 mesecev na kvasovkah. Penina je zelo nežne rožnate barve. V ustih je penina slajša, vonj pa spominja na gozdne sadeže in maline. Kakovostno peneče vino. Redukcijski sladkor 15g/l (exstra dry). Ta penina je prejela zlato priznanje v Londonu v kategoriji Summer days.
Prikaži vse Rebula vinarstvo artikle

Spoznaj pridelovalca Rebula vinarstvo

Vinska klet Rebula je srednja družinska klet na zahodnem delu Slovenije. Začetki segajo v leto 1900 z vinogradništvom pa se je aktivneje začela ukvarjati leta 1982. Glavno načelo kleti je, da zaupamo v svoja vina, torej verjamemo v svoje grozdje in svojo zemljo. Vina kleti Rebula pa so pridelana iz grozdja, ki ga gojimo v lastnih vinogradih na območju Krasa, kjer domuje značilna rdeča zemlja Terra rosa, bogata z minerali, ki prispeva k proizvodnji edinstvenih vin in penin. Na naši kmetiji si prizadevamo, da je vse grozdje ročno obrano. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.