Vaša košarica je prazna.

Rodica

Rodica

Družinska ekološka vinogradniška kmetija Rodica se nahaja v osrčju slovenske Istre, v vasi Truške pri Marezigah nad Koprom. Klet leži na vrhu hriba s pogledom na morje Tržaškega zaliva in neokrnjeno naravo reke Dragonje. Vinogradi se razprostirajo na južnih pobočjih istrskih gričev na nadmorski višini od 250 do 350 m. Na 15 hektarjih obdelujemo 60 tisoč trt, zasajenih predvsem z avtohtonimi sortami Refoška, Malvazije in Rumenega Muškata ter drugih, Merlota, Cabernet Sauvignona, Syraha in Sivega Pinota. Družina Rodica ima za ekološko pridelavo grozdja in vina ustrezne certifikate Ministrstva za kmetijstvo in okolje.

Mreža  Vrstice 

8 artiklov

Mreža  Vrstice 

8 artiklov

Prepričani smo, da se kakovost rodi v vinogradu. Zemljišča, na katerih smo zasadili vinograde, so bila zadnjih 50 let zaraščena. Na njih se nikoli ni uporabljalo umetnih gnojil ali škropiv. Trte, posajene v revni zemlji in plitvih tleh, rastejo skromno. Na osončenih in zračnih legah bolezni vinske trte lahko obvladujemo brez uporabe sintetičnih zaščitnih sredstev. Tako lahko tudi v večjem spoštovanju in sožitju z naravo pridelamo zdravo in zrelo grozdje, iz njega pa zdrava in močna vina, ki odražajo značaj našega vinorodnega okoliša.

V kleti predelavi in negi vina namenjamo veliko časa. Uporabljamo tradicionalne metode predelave brez grobih tehnoloških posegov, pozorno spremljamo zorenje, vinu pa dajemo dovolj časa, da se umiri, očisti in dozori. V najboljših letnikih uspejo naša vina dozoreti povsem naravno, brez uporabe enoloških sredstev, tudi brez dodatkov žvepla. Ponujamo več linij vin, ki se med seboj razlikujejo, hkrati pa izražajo razpoznavnost vinorodne lege Truške.



Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.