Vaša košarica je prazna.



Seghee Zoom

SeGhee

SeGhee je namaz pripravljen iz Zlatega Ghee-ja in praženega mletega sezama. Slasten in poln okusa, kot da bi bil zabeljen, je prava gurmanska specialiteta. Obogaten je s himalajsko soljo in piranskim solnim cvetom ter drobci zelišč (peteršilj, majaron, šatraj, bazilika, zelena in luštrek).

Neto količina: 150g
8,76 €

Podrobnosti:

SeGhee namaz je izvrsten vir beljakovin, ki prispevajo k povečanju in vzdrževanju mišične mase, ter ohranjanju zdravih kost, je lahko prebavljiv in ima 50% več proteinov kot meso, telo pa ga absorbira v 40 minutah. Vsebuje skoraj vse ključne maslene kisline, kalcij ter vlaknine.

Sezam in Zlati Ghee sta izvrstna kombinacija, saj je sezam vir pomembnih vitaminov, mineralov in antioksidativnih olj, ghee pa povečuje njihovo absorpcijo in izkoristek. Zlati Ghee je kuhano maslo ali masunek (staroslovansko), kakovostno kulinarično zlato, ki se uvršča med najboljša olja. Ajurveda ga prav zaradi njegove dobrodejnosti in univerzalnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber dobre kuhinje.

SeGhee je izvrsten namaz. Sendvičem, solatam, omakam in juham obogati okus. SeGhee je hranljiv, poln energije in tako priporočljiv tudi za vse športnike, hribolazce in mislece. SeGhee je vedno pripravljen povsem ročno po edinem in lastnem receptu.

SeGhee gre odlično k jajčkom, zabeliti zelje, repo, pire krompir, popečeno zelenjavo.

Sestavine:

  • zlati Ghee
  • mleti praženi sezam,
  • himalajska sol,
  • piranski solni cvet in
  • zelišča: peteršilj, majaron, šatraj, bazilika, zelena in luštrek. 

Povprečna hranilna vrednost za 100g:

  • energijska vrednost 3215kj/781kcal
  • beljakovine 10.60g
  • ogljikovi hidrati 0.3g
  • laktoza 0.02g
  • maščobe 80.1g
  • od teh nasičene maščobne kisline 62.18%
  • vlaknine 8.3g
  • natrij 0.3g
  • kalcij 0.27g
  • maslena kislina 4.54%
  • lavrinska kislina 3.19%
  • palmitinska kislina 27.17%
  • stearinska kislina 6.67%

 Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C. Po odprtju hraniti v hladilniku.

Neto količina: 150 g / 230ml

Prikaži vse Zlati Ghee artikle

Spoznaj pridelovalca Zlati Ghee

Dušan se je prvič srečal z gijem pri prijatelju Goranu  iz Novega mesta. Ko ga je poskusil, pravi, da je začutil nekaj posebnega, radovednost ga je  gnala za računalnik v prebiranje angleških in slovenskih forumov , receptov, ajurvede ...  Zgodila se je zamisel; ko je bil božični čas, sta z Goranom skuhala malo večjo količino gija, ga natočila v kozarce  in podarila ljudem, ki so na skupinsko vadbo prihajali k Dušanu.  Navdušenje je bilo zanimivo, zaradi nekaj zagretih je bilo zadevo treba ustvarjanje znova ponoviti. Prišla je gospa, ki je povedala, da je vonj, okus in barva masla taka, kot ga je delala njena mama pred 50 leti.  »Rekla je, fantje, če boste še kuhali, bom za sosedo in zame kupila cel liter in kolikor boste rekli, toliko bom plačala. Od tega je minilo dobrih pet let ,« se spominja začetkov Dušan.  In tako se je krog privržencev čedalje bolj širil. preberi vse

Sorodni izdelki


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.