Vaša košarica je prazna.Sušen kaki Zoom

Sušen kaki

Naravno sušen kaki. Brez žvepla, brez umetnih arom. Zdrav prigrizek namesto tortic, čipsa in piškotov, za prijetne večere v krogu družine in prijateljev.

7,95 €

Podrobnosti:

Že od nekdaj so cenili njegovo prehransko in zdravilno vrednost ter uživali v njegovem sladkem okusu. O tem nam govori tudi pomen njegovega botaničnega imena Diospyros – hrana bogov. Odlikuje ga bogata vitaminska in mineralna vsebnost, visoka vsebnost prehranskih vlaknin ter nizka vsebnost beljakovin in maščob. 

 

V Brdih je mikroklimatska lega za gojenje kakija zelo ugodna. Kakije olupimo in sušimo cele. Sušenje traja približno dva tedna, pri temperaturi, nižji od 40 stopinj Celzija. Plodovi ohranijo izredno sočnost in imajo čudovit okus. Med procesom sušenja kakiji do konca dozorijo, značilna trpkost izgine, plodovi pa se žametasto prekrijejo z belim sladkornim poprhom.

 

 


 

Prikaži vse Kikrca artikle

Spoznaj pridelovalca Kikrca

Kdo smo? Naša kmetija leži v vasici Nozno, pod Korado (najvišjim vrhom v Goriških brdih). Na kmetiji je sadovnjak, oljčni nasad in zeliščni vrt. Najprej smo našo dejavnost opravljali kot hobi, kasneje pa smo se podali na poslovno pot… Pri delu na kmetiji sodelujemo cela družina, jaz, Nuša Matuc, pa sem tudi uradno nosilka dejavnosti na kmetiji. Študirala sem živilsko tehnologijo, trenutno pa sem "novopečena" mamica, ki je videla priložnost v tem, da nadaljuje, kar sta začela starša - pridelavo in predelavo sadja in zelišč. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
 • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

  odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

  Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

  razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

  za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

  Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

  opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

   

  Prof. dr. Janez Bogataj

 • Janez Bratovž

  ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

  Janez Bratovž, restavracija JB

  Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

  Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.