Vaša košarica je prazna.



Vrhunska penina Anastazija Rebula Zoom

Vrhunska penina Anastazija Rebula

Poreklo: Kras Letnik: 2011 Sorta: Malvazija Sladkorna stopnja: zelo suha, redukcijski sladkor 8,1g/l Trgatev: ročno obiranje grozdja
Neto količina: 0,75l
17,29 €

Podrobnosti:

Penina Anastazija je pridelana po klasični metodi, je bila prva penina v kleti Rebula, ki jo pridelujejo že od leta 1997. Pridelana je iz grozdja sorte malvazija. Ta odleži na kvasovkah cca 100 mesecev ali več. Glede na to, da je penina odležala tolko mesecev na kvasovkah je zelo sveža, sadna ter nosi v sebi svojevrsten karakter po malvaziji. Vrhunsko peneče vino, zelo suho. Redukcijski sladkor 8.1g /l. Penina je bila večkrat izbrana za Naj penino Portoroža.
Prikaži vse Rebula vinarstvo artikle

Spoznaj pridelovalca Rebula vinarstvo

Vinska klet Rebula je srednja družinska klet na zahodnem delu Slovenije. Začetki segajo v leto 1900 z vinogradništvom pa se je aktivneje začela ukvarjati leta 1982. Glavno načelo kleti je, da zaupamo v svoja vina, torej verjamemo v svoje grozdje in svojo zemljo. Vina kleti Rebula pa so pridelana iz grozdja, ki ga gojimo v lastnih vinogradih na območju Krasa, kjer domuje značilna rdeča zemlja Terra rosa, bogata z minerali, ki prispeva k proizvodnji edinstvenih vin in penin. Na naši kmetiji si prizadevamo, da je vse grozdje ročno obrano. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.