Vaša košarica je prazna.

Hiša dobrot Zalc

Hiša dobrot Zalc

Smo družinsko podjetje Hiša dobrot ZALC. Pridelujemo sadeže aronije, ki lahko ljudem pomagajo pri mnogoterih tegobah. Najprej smo naredili nasad aronije. Iz aronije smo kasneje ustvarili žganje in liker. V kuhanju žganja in likerja iz samega sadeža aronije smo med prvimi na svetu.

Mreža  Vrstice 

4 artiklov

Mreža  Vrstice 

4 artiklov

Proces izdelave

Žganja in likerje pridelujemo iz skrbno izbranih sadežev, po stari tradicionalni metodi z destilacijo na povsem naraven način brez, barvil, kemičnih preservativov, emulgatorjev. Žganje se pridobiva z dvojno destilacijo in dodatkom vode, medtem, ko se liker pridobiva z enojno destilacijo in postopkom, ki mu pravimo maceracija, ki da še dodaten okus in aromo. V samem postopku se dodaja še voda in malenkost sladkorja. Na koncu dobimo edinstveno kristalno čisto žganje, odlične arome ter barvo pri likerju. Naši produkti so edinstveni, okusni in vrhunske kvalitete.


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.