Vaša košarica je prazna.



Ekološka Malvazija Rodica Zoom

Zlata Malvazija

Malvazija, pridelana na ekološki način, v zlati darilni embalaži.

Neto količina: 0,75l steklenica
14,09 €
14,09 €

Podrobnosti:

Ekološka Mavazija Rodica v darilni embalaži zlatega izgleda.

 

Poreklo: Slovenska Istra

Letnik: 2013

Sorta: 100% Malvazija

Sladkorna stopnja: suho

Trgatev: ročno obiranje grozdja

Neto količina: 0,75l

 

Bogato in polno vino z intenzivno zlato barvo in kompleksno aromatiko. Vonj na prvem nosu zrel. V ozadju pronicajo akacija, sladke začimbe in mediteranske dišavnice. Na okusu harmoničen z bogatim pookusom, ki potrdi zrelost, citruse in akacijo. Posebna, krepkejša in zorjena malvazija.

Priporočamo: Malvazija se priporoča k hladnim ali toplim predjedem, h glavni jedi, lažjim sirom, belemu mesu, testeninam, ribam.

Temperatura serviranja: 10-12 °C

 

Prikaži vse Rodica artikle

Spoznaj pridelovalca Rodica

Družinska ekološka vinogradniška kmetija Rodica se nahaja v osrčju slovenske Istre, v vasi Truške pri Marezigah nad Koprom. Klet leži na vrhu hriba s pogledom na morje Tržaškega zaliva in neokrnjeno naravo reke Dragonje. Vinogradi se razprostirajo na južnih pobočjih istrskih gričev na nadmorski višini od 250 do 350 m. Na 15 hektarjih obdelujemo 60 tisoč trt, zasajenih predvsem z avtohtonimi sortami Refoška, Malvazije in Rumenega Muškata ter drugih, Merlota, Cabernet Sauvignona, Syraha in Sivega Pinota. Družina Rodica ima za ekološko pridelavo grozdja in vina ustrezne certifikate Ministrstva za kmetijstvo in okolje. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.