Vaša košarica je prazna.



Zlati Ghee Zoom

Zlati Ghee

Zlati Ghee (gi) je narejen tako, da se maslo z dolgo kuho na ognju oplemeniti ter postane najbolj vsestransko in nepokvarljivo olje. Zapisi o njem segajo tisoče let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke so poznale tudi naše prababice.

* Obvezna polja

14,24 €
14,24 €

Podrobnosti:

Zlati Ghee je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki se pasejo na pašnikih slovenskih Alp. S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine in vodo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo.

Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje dobre maščobne kisline.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, zato je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri  pripravi sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

Ajurveda ga slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber dobre kuhinje.

Povprečna hranilna vrednost za 100g:

  • energijska vrednost 3700kj/900kcal
  • beljakovine 0.0g
  • ogljikovi hidrati 0.0g
  • laktoza 0.01g
  • maščobe 100g
  • od teh nasičene maščobne kisline 71.14%
  • maslena kislina 4%
  • lavrinska kislina 3.24%
  • palmitinska kislina 33.88%
  • stearinska kislina 9.63%

Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C. Po odprtju hraniti v hladilniku.

Prikaži vse Zlati Ghee artikle

Spoznaj pridelovalca Zlati Ghee

Dušan se je prvič srečal z gijem pri prijatelju Goranu  iz Novega mesta. Ko ga je poskusil, pravi, da je začutil nekaj posebnega, radovednost ga je  gnala za računalnik v prebiranje angleških in slovenskih forumov , receptov, ajurvede ...  Zgodila se je zamisel; ko je bil božični čas, sta z Goranom skuhala malo večjo količino gija, ga natočila v kozarce  in podarila ljudem, ki so na skupinsko vadbo prihajali k Dušanu.  Navdušenje je bilo zanimivo, zaradi nekaj zagretih je bilo zadevo treba ustvarjanje znova ponoviti. Prišla je gospa, ki je povedala, da je vonj, okus in barva masla taka, kot ga je delala njena mama pred 50 leti.  »Rekla je, fantje, če boste še kuhali, bom za sosedo in zame kupila cel liter in kolikor boste rekli, toliko bom plačala. Od tega je minilo dobrih pet let ,« se spominja začetkov Dušan.  In tako se je krog privržencev čedalje bolj širil. preberi vse


Kaj drugi pravijo o nas
  • Na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana 

    odlične slovenske hiše ustvarjajo izvirna živila, jedi in pijače. 

    Različnost naravnih okusov sooblikuje gastronomsko 

    razpoznavnost Slovenije, prispeva k prizadevanjem 

    za zdravo prehranjevanje in vzdržni razvoj. 

    Izdelki s tržno znamko »Domače, domače« so 

    opredmetenje slogana »okusiti Slovenijo«! 

     

    Prof. dr. Janez Bogataj

  • Janez Bratovž

    ''V svoji kuhinji uporabljam sestavine slovenskega porekla vedno, ko je to mogoče, saj menim, da je njihova kakovost resnično vrhunska. Na spletni strani Domače, domače lahko najdete nekatere izmed unikatnih slovenskih gurmanskih izdelkov, ki so avtohtoni, ne boste jih našli nikjer drugje na svetu in jih tudi sam uporabljam v svojih receptih.''

    Janez Bratovž, restavracija JB

    Po oceni ''San Pelegrino'' je restavracija JB ena izmed 50 najboljših restavracij na svetu.

    Daily Meal je uvrstil restavracijo JB na 10. mesto na seznamu najboljših restavracij v Evropi.